tips en trick voor honden en katten

Leuke uitjes met je hond!

29 augustus 2022

Iedere maand heeft wel iets leuks te bieden en dat wordt alleen maar beter met je maatje aan je zijde. Samen met je hond dingen beleven is toch het leukste? Daarom delen wij graag een aantal tips voor uitjes en activiteiten die jullie het hele jaar door samen kunnen beleven.

Volg samen een leuke workshop

Wist je dat je naast cursussen ook losse workshops kan volgen met je hond? Deze worden vaak in het weekend gegeven en voor iedereen wel iets leuks. Misschien wil jij wel leren suppen met je hond of lijkt het je leuk een begin te maken met canicross? Je kan informeren bij hondenscholen bij jou in de buurt.

hond op supboard

Heerlijke wandelingen

Heeft jouw maatje een sociaal karakter en ben jij dol op wandelingen met andere hondenliefhebbers om nieuwe plekjes te verkennen? Of ben je meer een ontdekkingsreiziger in je eentje? Ontdek dan de leukste wandelgebieden voor jou en je trouwe viervoeter!

Bezoek samen een stad!

Shoppen is misschien niet het favoriete tijdverdrijf van je viervoeter, maar wat dacht je van een heerlijke stadstour vol geschiedenis en een poot-tastische wandeling met je hond? Er zijn allerlei partijen die stadswandelingen aanbieden, maar je kunt natuurlijk ook gewoon spontaan op avontuur gaan. We adviseren wel om dit niet te doen op dagen dat de temperaturen door het dak gaan. Keep it cool, zowel voor jou als je maatje.

Dagje strand

Laat jullie haren wapperen op het strand! Zoek een hondenstrand op waar jullie het hele jaar door welkom zijn en geniet van zand, zee en zon. Denk ook eens aan een weekendje uitwaaien op een Waddeneiland – hondenparadijs gegarandeerd! Op Texel mogen de honden op veel stranden bijna het hele jaar door lekker los uitwaaien!

Natte Neuzenroutes

Er zijn in Nederland verschillende Natten Neuzenroutes. Speciale wandelroutes voor jou en je hond. Een leuke manier om mooie nieuwe plekken te ontdekken tijdens een wandeling met je trouwe viervoeter! Je kunt deze routes onder andere vinden in het Drents-Friese Wold en op de Veluwe bij Uchgelen (Apeldoorn).

Varen met je hond

Is jouw hond een echte waterrat? Ga dan eens samen gezellig een dagje varen! Op veel plekken in Nederland kan je een bootje of een kano huren waarbij je je maatje mag meenemen. Ga bijvoorbeeld eens een dagje toeristisch op stap naar Giethoorn of de Biesbosch. Kan je hond af en toe een lekkere duik nemen, en jij misschien ook?

Een bekende optie, het strand

Een dagje strand met je hond is een absolute klassieker. Hoewel veel stranden in de zomer helaas off-limits zijn voor onze trouwe vrienden, zijn er gelukkig speciale hondenstranden, zoals die in Zeewolde. En wist je dat er ook stranden zijn waar je hond het hele jaar door welkom is? Overweeg ook eens om samen een weekendje uit te waaien op een Waddeneiland voor heel veel kwispelende staarten!

hond-aan-zee

Bezoek een museum!

Op ontdekkingsreis gaan met je harige vriend in een buitenmuseum is echt een aanrader! Ontdek de rijke geschiedenis van Nederland op plekken zoals het Archeon, de Keukenhof of het Openluchtmuseum, waar honden van harte welkom zijn. Dwaal door de tijd terwijl je viervoeter geniet van alle nieuwe geuren en omgevingen.

Honden voor honden Loop

De Hondenbescherming zet zich vol passie in voor een mooiere samenleving tussen mens en hond. In de unieke Honden voor Honden Loop staan viervoeters letterlijk zij aan zij voor hun harige vrienden. Ondanks het idee dat alle Nederlandse honden het altijd prima hebben, is dat helaas niet altijd het geval. Met de Honden voor Honden Loop wordt geld ingezameld, zodat kwispelende maatjes in nood een warm en veilig thuis kunnen vinden.

Sluit de dag goed af!

Op zoek naar een leuke manier om je dag af te sluiten met je lieve viervoeter? Verwen hem met een heerlijke Smølbox! De Smølbox zit vol met heerlijks voor je hond!

En, psst je hebt het niet van ons maar de Smølbox kan ook gebruikt worden om samen met je maatje te spelen!

Ontdek hier de Smølboxen!
smolboxen-hond

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 149 reviews.