smolke-belofte-fit

Leuke uitjes met je hond!

29 augustus 2022

Het is weer mooi weer en velen van jullie zullen de vakantie misschien dit jaar in eigen land gaan vieren. Voor jullie honden is dit natuurlijk goed nieuws! Er is voor hen natuurlijk niks leukers dan samen met het baasje leuke dingen doen.

We geven je in dit artikel daarom graag een aantal leuke tips voor uitjes en activiteiten die je samen met je hond kan ondernemen deze zomer!

Varen met je hond

Is jouw hond een echte waterrat? Ga dan eens samen gezellig een dagje varen! Op veel plekken in Nederland kan je een bootje of een kano huren waarbij je de hond mag kan nemen. Ga bijvoorbeeld eens een dagje toeristisch op stap naar Giethoorn of de Biesbosch.

 

Volg samen een leuke workshop

Wist je dat je naast cursussen ook losse workshops kan volgen met je hond? Deze worden vaak in het weekend gegeven en er is voor elk wat wils. Misschien wil jij wel leren suppen met je hond of lijkt het je leuk een begin te maken met canicross? Je kan informeren bij hondenscholen bij jou in de buurt of je bijvoorbeeld aanmelden voor deze Facebookpagina met verschillende workshops.

 

Gezamenlijke wandeling

Heb je een sociale hond en lijkt het je leuk om eens met andere hondenbaasjes te wandelen en nieuwe wandelplekken te ontdekken? Met de app van DoggyDating kan je gemakkelijk samen met andere eigenaren afspreken. Je download hem hier voor Android en hier voor IOS. Of wil je liever alleen nieuwe plekken ontdekken? Bekijk dan de mooiste wandelgebieden voor jou en je hond!

 

Dagje een stad bezoeken samen met je hond

Nu is winkelen voor een hond natuurlijk weinig aan. Maar je kan ook een stad bezoeken vanwege de rijke historie en een mooie stadswandeling maken samen met je hond! Er zijn diverse partijen die stadswandelingen aanbieden. Maar je kan uiteraard ook gewoon op de bonnefooi gaan. We raden aan om een stadswandeling niet op warme dagen te maken.

 

Dagje dierentuin of pretpark

Misschien niet het eerste waar je aan denkt om met je hond heen te gaan; maar er zijn dierentuinen en pretparken waar je hond welkom is. Bedenk je vooraf wel goed of dit iets is wat jouw hond leuk vindt (en jullie; er zal altijd iemand bij je hond moeten blijven) of dat je hem er meer plezier mee doet door hem thuis te laten.

 

Museum bezoeken samen met je hond

Ook zijn er diverse musea waar je hond gewoon welkom is. Wat dacht je van het Archeon, de Keukenhof of het Openluchtmuseum? Een volledig overzicht vind je hier.

 

Dagje strand met je hond

De meest bekende optie, maar zeker eentje om niet te vergeten. In de zomer zijn veel stranden helaas verboden voor honden, maar er zijn ook speciale hondenstranden zoals die in Zeewolde en stranden waar je hond het hele jaar welkom is. Of wat dacht je van samen een weekendje uitwaaien op een Waddeneiland?

 

Honden voor Honden Loop

Eén keer per jaar organiseert de hondenbescherming de ‘Honden voor Honden Loop’ om via die weg andere honden te helpen. Draag je de hondenbescherming een warm hart toe en hebben jullie die dag nog niks gepland? Kijk dan op hun website en schrijf je in!

 

Activiteiten en voeding

Voor honden die deelnemen aan intensieve activiteiten is het soms nodig om ze een brok te geven die wat meer energie bevat. Onze Smølke Grain Free formula is een energierijke brok die zeker geschikt is voor honden die actief bezig zijn en veel bewegen!

Checklist: hond mee op vakantie

Vergeet dit artikel niet te delen