Vragen over Smølke

Bekijk alle artikelen over dit onderwerp

 • Heeft Smølke ook maatbekers?

  Wij hebben geen maatbekers met een gramverdeling. Wel hebben wij algemene 'voerbekers' waarbij men zelf het gewenste gewicht kan afwegen en aftekenen. Deze zijn te verkrijgen via de diverse Smølke verkooppunten. Wanneer ze deze niet voorradig hebben kunnen zij deze bij ons aanvragen. Het is helaas niet mogelijk om er rechtstreeks eentje toegestuurd te krijgen.

 • Doet Smølke ook aan sponsoring van goede doelen?

  Jazeker! Wij krijgen bijna dagelijks aanvragen binnen van goede doelen, helaas kunnen wij uiteraard niet aan al deze aanvragen voldoen. Om scheven gezichten te voorkomen hebben wij daarom voor een vast goed doel gekozen waar wij onder meer onze breukzakken e.d. aan doneren. Zo nu en dan hebben wij ook een goede doelen actie via onze Facebookpagina. Rechtstreekse verzoeken zullen wij om deze redenen dan ook helaas afwijzen.

 • Sponsoren Smølke ook activiteiten?

  Uiteraard! Ook hiervoor krijgen wij regelmatig aanvragen binnen. Deze beoordelen wij allen individueel en kijken daarbij onder meer naar het mogelijke effect van de sponsoring, of er meer merken bij betrokken zijn en of we deze activiteit de afgelopen jaren reeds hebben gesponsord. Om je aanvraag goed te kunnen beoordelen zouden we je willen vragen om dit formulier in te vullen.

 • Is het mogelijk een proefverpakking van Smølke te ontvangen?

  Dit verschilt per periode. Wij hebben slechts van een beperkt aantal varianten proefverpakkingen en ook deze hebben we niet altijd voorradig. We verwijzen je daarom graag naar onze smaakgarantie. Dit houdt in dat je een kleinverpakking (max. 3 kg) Smølke kunt kopen zonder risico. Wanneer je hond of kat de voeding niet wilt eten kan je de zak samen met de kassabon terugbrengen naar je verkooppunt en krijg je het geld retour!

 • Heeft Smølke ook puppy- of kittenpakketjes?

  Die hebben we! Wanneer je zelf een puppy of kitten in huis hebt kan je hier een pakketje aanvragen. Ben je fokker of heb je een gelegenheidsnestje en voer je al Smølke? Dan kan je via dit formulier pakketjes aanvragen voor het hele nest. De pakketjes ontvang je binnen 10 werkdagen in huis. (Let wel eventjes op de voorwaarden die bij beiden pagina's vermeld staan.)

 • Mijn hond of kat is gevoelig is gevoelig en/of heeft misschien een voedselallergie, heeft Smølke voeding hiervoor?

  Speciaal voor (over)gevoelige honden en katten hebben wij de Smølke Sensitive ontwikkeld. Deze voeding is onder meer op basis van één dierlijke eiwitbron (lam) en glutenvrije koolhydraatbronnen. Door de unieke samenstelling is de kans op een overgevoeligheidsreactie minimaal. Kik hier voor Sensitive voor de hond en hier voor Sensitive voor de kat.

  Heb je een moeilijke eter of kan je hond niet tegen lamsvlees? Dan kan je er ook voor kiezen om één van onze Vers Gestoomde Maaltijden als hypoallergeen dieet te gebruiken.

 • Hebben jullie ook voeding voor honden of katten met overgewicht?

  Geen nood! Speciaal voor honden en katten die neigen naar overgewicht (of dit al hebben) hebben we onze Weight Control en Sterilised voeding. Deze voedingen bevatten minder calorieën, extra vezels voor een verzadigd gevoel en L-carnitine om de vetverbranding te ondersteunen. Om het je extra gemakkelijk te maken vind je op deze verpakkingen bovendien verschillende voedingsadviezen: om je dier af te laten vallen én om hem of haar op gewicht te houden. Uiteraard is extra lichaamsbeweging daarnaast ook altijd verstandig.

 • Waar kan ik meer te weten komen over de voedingen van Smølke?

  Bij al onze producten vind je specifieke productinformatie, mocht je daarnaast nog meer willen weten dan kan je uiteraard onze brochure downloaden en meer lezen onder het kopje 'Daarom Smølke'. Of kijken bij het onderwerp 'Dit wil je weten'. Kom je er niet uit? Stuur ons dan gerust even een berichtje via ons contactformulier!

 • Bevatten jullie voedingen ook kunstmatige antioxidanten zoals BHT of BHA of geur-, kleur- en smaakstoffen?

  Nee! Onze voedingen bevatten uitsluitend natuurlijke antioxidanten, zoals vitamine E en Rozemarijn. Er wordt dus geen BHA, BHT of Ethoxyquin gebruikt. Ook worden al onze voedingen geproduceerd zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en zonder toegevoegde suikers!

 • Is Smølke een krokante of een geperste brok?

  Al onze voedingen zijn geëxtrudeerd (krokant). Door het extruderen worden de voedingsstoffen zo goed mogelijk ontsloten en daardoor beter opneembaar/verteerbaar gemaakt. Daarnaast zorgt de krokante brok voor een betere acceptie en een voldaan gevoel. Zeker schrokkers kunnen beter een krokante brok eten dan een geperste brok, een krokante brok stimuleert namelijk het kauwen en ligt minder zwaar op de maag.

  Daarnaast worden de gebruikte granen bij een krokante brok slechts één keer verhit, namelijk tijdens het extruderen zelf. Bij een geperste brok gebeurt dit tweemaal, vooraf om de granen te ontsluiten en daarna nogmaals om de brok te persen.

  Bovendien is een krokante brok beter voor de tanden omdat deze minder 'plakt' en vinden de meeste honden deze vorm dus smakelijker!

 • Wat is precies MSC gecertificeerde vis?

  MSC is een afkorting van Marine Stewardship Council. Deze onafhankelijke en internationale organisatie zet zich in voor duurzame visserij. Daarnaast probeert MSC de leefomgeving van de vissen in de wereldzeeën gezond te houden. Vis met het MSC keurmerk is dus vis die op verantwoorde en duurzame wijze is gevangen. Door Smølke te voeren help je de wereldwijde overbevissing tegen te gaan! Lees hier meer over het MSC keurmerk

 • Is Smølke ook in andere landen verkrijgbaar?

  Op dit moment wordt Smølke alleen aangeboden door de betere dierenspeciaalzaken in Nederland en bij een beperkt aantal verkooppunten in België. Wij hopen hier in de toekomst verandering in te kunnen brengen.

 • Zijn de verpakkingen van de Vers Gestoomde Maaltijden BPA vrij?

  De verpakkingen van onze Vers Gestoomde Maaltijden zijn BPA (Bisphenol A) vrij.

 • Ik kan de streepjescode op de zak uitknippen, kan ik hier iets mee?

  Met het introduceren van onze nieuwe verpakkingen hebben we inderdaad een schaartje toegevoegd aan onze streepjescode. Op dit moment kun je nog niets met de streepjescode. Het aanpassen van een verpakkingsdesign brengt hoge kosten met zich mee. Op deze manier zijn we vast voorbereid mochten we in de toekomst een spaaractie willen inzetten!

 • Hoe kan ik een review schrijven over één van jullie voedingen?

  Via het reviewformulier kun je jouw mening over onze voeding met ons delen. We horen het graag!

 • Hoe kom ik in contact met Smølke?

  We horen graag al je vragen of opmerkingen. Je kan ons per mail benaderen via ons contactformulier of je kan telefonisch contact met ons opnemen!