Veilig speelgoed voor je pup

Spelen met je pup is één van de leukste dingen die je met je pup doet. Spelen is leuk, ontspannend en zorgt ervoor dat je een band opbouwt met je pup. Waar moet je aan denken?

Zorg voor geschikt speelgoed

Veel speelgoed is niet geschikt om je pup mee alleen te laten. Ze kunnen het kapot kauwen en/of inslikken wat gevaarlijke situaties oplevert. Helemaal als je er niet bij bent! We raden dan ook aan om onderscheid te maken tussen de speeltjes van je pup: veilige speeltjes waar je een pup mee alleen zou kunnen laten en speelgoed wat je beter weg kan leggen wanneer je er niet bent.

Echt gegarandeerd veilig speelgoed is er niet zoveel, je moet hier denken aan stevig speelgoed van rubber dat ze op die leeftijd niet kapot krijgen zoals een Sumo of Kong of speeltjes waar ze geen grip op hebben zoals een grote voerbal. Deze speeltjes zijn ook te vullen met wat lekkers zoals Rodi worst of wat van hun eigen brokjes zodat ze lekker bezig zijn. Ook bestaan er speeltjes waar je kauwbot in kan klemmen zodat ze het laatste stukje niet op kunnen eten. Je pup alleen laten met een kauwbotje raden we af, of je moet zeker zijn dat het een zodanig groot stuk is dat ze het met 100% zekerheid niet geheel op kunnen krijgen in de tijd dat je er niet bij bent. Wanneer je twijfelt: zeker niet doen!

Overige Tips

  • Bouw de speeltijd op; stop met spelen voordat je pup zijn interesse verliest
  • Houd het speeltje laag bij de grond zodat je pup niet leert op te springen en/of zichzelf bezeert.
  • Hoe gekker jij doet, hoe leuker het spel! Een uitnodigende houding, lager bij de grond komen, wegrennen, gek doen, het helpt allemaal om je pup nog meer te motiveren!
  • Zorg dat de opwinding niet te hoog oploopt of je pup eigenlijk te vermoeid is.
  • Stop wanneer je pup begint te bijten; zo leert hij dat dit niet de bedoeling is zonder te straffen.
  • Meer weten? Ontdek met deze puppycursus hoe en waarom je speelgoed goed kunt gebruiken om je puppy te trainen.

Meer leuke onderwerpen voor jouw pup van 10 weken: