tips en trick voor honden en katten

Veilig speelgoed voor je puppy

31 augustus 2022

Spelen met je pup is één van de leukste dingen die je met je pup doet. Spelen is leuk, ontspannend en zorgt ervoor dat je een band opbouwt met je pup. Waar moet je aan denken op het gebied van puppy speelgoed?

Welke speeltjes voor een pup?

Veel speelgoed is niet geschikt om je pup mee alleen te laten. Ze kunnen het kapot kauwen en/of inslikken wat gevaarlijke situaties oplevert. Helemaal als je er niet bij bent! We raden dan ook aan om onderscheid te maken tussen de speeltjes van je pup: veilige speeltjes waar je een pup mee alleen zou kunnen laten en speelgoed wat je beter weg kan leggen wanneer je er niet bent.

Echt gegarandeerd veilig speelgoed is er niet zoveel, je moet hier denken aan stevig speelgoed van rubber dat ze op die leeftijd niet kapot krijgen zoals een Sumo of Kong of speeltjes waar ze geen grip op hebben zoals een grote voerbal. Deze speeltjes zijn ook te vullen met wat lekkers zoals Rodi worst of wat van hun eigen brokjes zodat ze lekker bezig zijn. Ook bestaan er speeltjes waar je kauwbot in kan klemmen zodat ze het laatste stukje niet op kunnen eten. Je pup alleen laten met een kauwbotje raden we af, of je moet zeker zijn dat het een zodanig groot stuk is dat ze het met 100% zekerheid niet geheel op kunnen krijgen in de tijd dat je er niet bij bent. Wanneer je twijfelt: zeker niet doen!

Overige Tips

  • Bouw de speeltijd op; stop met spelen voordat je pup zijn interesse verliest;
  • Houd het speeltje laag bij de grond zodat je pup niet leert op te springen en/of zichzelf bezeert;
  • Hoe gekker jij doet, hoe leuker het spel! Een uitnodigende houding, lager bij de grond komen, wegrennen, gek doen, het helpt allemaal om je pup nog meer te motiveren!
  • Zorg dat de opwinding niet te hoog oploopt of je pup eigenlijk te vermoeid is;
  • Stop wanneer je pup begint te bijten; zo leert hij dat dit niet de bedoeling is zonder te straffen;
  • Meer weten? Ontdek met deze puppycursus hoe en waarom je speelgoed goed kunt gebruiken om je puppy te trainen.

Twee spelende puppy's

Meer leuke tips, weetjes en informatie met deze gratis app

Met de gratis Kwispelcoach app kun je een profiel aanmaken voor jouw puppy. Je krijgt informatie, leuke tips en weetjes die precies aansluiten bij de leeftijd van je pup. Je kunt mijlpalen bijhouden, foto’s, het gewicht, de grootte en notities bijhouden. Aan het einde van het jaar kun je een leuk filmpje downloaden met alle herinneringen van jullie eerste jaar samen!

Hier lees je meer over de Kwispelcoach
Meer leuke tips, weetjes en informatie met deze gratis app

Onderwerpen voor puppy’s van 10 weken

Kwispelcoach: dé app voor het eerste jaar met jouw puppy!

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 141 reviews.