Wel of niet naar puppycursus?

Waarom zou je eigenlijk naar puppycursus gaan? Je hebt al eerder een hond gehad, of je hebt al kinderen opgevoed, dan moet deze pup opvoeden toch ook niet zo moeilijk zijn?​

Naar puppycursus ga je niet alleen voor je pup, maar ook voor jezelf. Natuurlijk lukt het je om je pup zit en af te leren zonder hulp, maar weet je ook hoe je er voor zorgt dat je pup altijd zonder te twijfelen komt met slechts 1x roepen? Of hoe je er zonder frustratie of boosheid voor zorgt dat hij niet trekt aan de lijn of uit zichzelf doet wat jij wil? Op de hondenschool leer je dit op een goede manier, zodat je de perfecte start hebt samen! Ook ben je dan meteen bezig met de socialisatie van je pup.

Naast de hondenschool is ook de online puppycursus van Tinki een aanrader. Tijdens deze cursus leer je alles over de eerste 180 dagen met jouw puppy. Moet je nog even wachten voordat je met je pup naar de hondenschool kunt gaan? Wil je je vast voorbereiden op de komst van je pup? Ben je benieuwd naar de verschillende oefeningen en wil je graag starten met het opvoeden van je puppy? Klik dan hier om de puppycursus te bekijken. 

Veranderde inzichten

De inzichten in hondentraining zijn de laatste jaren sterk veranderd. In plaats van je pup de fout in te laten gaan en hem daarvoor te straffen leer nu hoe je dit soort situaties kunt voorkomen en hem te belonen voor gedrag dat je juist wel wil. Niet alleen leert je pup hierdoor sneller, maar zal hij ook gemotiveerder zijn en zorgt deze manier van trainen voor een betere band met je pup. Het gaat hier immers om het opbouwen van wederzijds respect en begrip waardoor je pup graag iets voor je zal doen.  Dit in plaats van dat hij bang is om iets verkeerds te doen waar hij voor gecorrigeerd wordt. Jij leert immers ook sneller en prettiger als iemand je telkens zegt wat je goed doet, in plaats van dat iemand je constant corrigeert op wat je fout doet.

Wacht niet totdat er al problemen ontstaan, juist in die eerste weken leert je pup snel en iets aanleren gaat sneller dan iets afleren! Ga dus het liefst al vroeg op zoek naar een goede hondenschool bij jou in de buurt. Kijk daarbij niet alleen naar de afstand of de prijs, maar ook de manier van trainen.

Ga desnoods eerst eens langs om te kijken of de manier van trainen bij jou past en of jij je er goed bij voelt voordat je beslist. Hondenscholen waar nog op de 'ouderwetse' manier met een slipketting wordt getraind raden we af. Slipketting zijn niet alleen schadelijk voor de gezondheid van je pup, maar ook voor de vertrouwensband.

Meer leuke onderwerpen voor jouw pup van 12 weken: