tips en trick voor honden en katten

Het uitlaten van je pup leuk maken

30 augustus 2022

Zit je lekker op de bank je favoriete serie te kijken, moet je toch echt alwéér met je pup uit. Het uitlaten van je pup leuk maken is voor je hond én voor jou toch belangrijk?

Om te beginnen kun je natuurlijk je rondje eens in tegenovergesteld richting lopen of eens een geheel andere route nemen; niet alleen leuk voor je pup maar ook voor jou! Maar er zijn nog veel meer dingen die je kan doen die ervoor zorgen dat jullie beiden meer plezier hebben tijdens de wandeling.

Het uitlaten van je pup leuk maken met de volgende oefeningen:

Sturen van je pup

Het is handig als je jouw pup kan sturen zonder dat je aan de riem hoeft te trekken. Leer hem daarom jouw hand te volgen als je hem deze voor houd. Dit kan je doen door hem je lege hand voor te houden, zodra hij deze volgt doe je er snel met je andere hand wat lekkers in. In het begin zal je dit vaak moeten doen, maar al snel zal het voor je pup een gewoonte worden om jouw hand te volgen wanneer je hem deze aanbiedt! In onderstaand filmpje kan je zien hoe de oefening in de praktijk werkt!

Schema puppy uitlaten

Een puppy mag niet lang uitgelaten worden. Loop daarom geen lange rondjes. Laat je puppy 4 keer uit per dag en verhoog dit steeds met 5 minuten per keer. Begin met 5 minuten in maand 1 en 10 minuten als je puppy 2 maanden oud is. En ga zo maar door. Voel goed aan hoe je pup het vind, het is natuurlijk een richtlijn. Dit schema om je puppy uit te laten helpt ook om structuur aan te brengen.

Tip

Een andere leuke oefening is om jezelf te verstoppen achter een boom als je pup niet kijkt. Op deze manier leer je jouw pup ook om op jouw te letten.

Wat kom je tegen tijdens de wandeling?

Bomen: Leer je pup om de boom heen te lopen op commando. Eerst lok je hem een paar keer en vervolgens stuur je hem met een ‘omheen’ om de boom heen. Ook kan je een grote boom als zoekspelletje gebruiken. Neem bijvoorbeeld stukjes Rodi worst en plak deze op verschillende hoogtes tegen de boom terwijl je jouw pup vraagt te wachten. Geef hem vervolgens een ‘vrij’ en laat hem het lekkers zoeken. Succes gegarandeerd!

Boomstronk: Je kan je pup met je hand op de boomstronk sturen en bijvoorbeeld laten zitten totdat jij hem een ‘vrij’ geeft. Ook kan je een boomstronk heel goed gebruiken als verstopplaats voor lekkers of om overheen te springen.

Paaltjes: Je kan je pup leren naar het paaltje toe te lopen en het aan te raken, er om heen te gaan of je kan samen met hem slalommen!

Bankje: Je kan je pup over het bankje heen sturen, hem er op laten zitten of liggen, hem met twee pootjes op de bank sturen, er over heen laten springen of hem er onder door laten kruipen als deze hoog genoeg is.

Laag hekje of slagboom: Ook hier kan je jouw pup onder door laten kruipen of er over heen laten springen. Let wel goed op of het hekje niet te hoog of juist te laag is voor de oefening en overbelast je pup niet!

Uiteraard kom je nog veel meer dingen tegen onderweg waar je een oefening van kan maken. Op deze manier wordt je wandeling uitdagender voor zowel jouw als je pup. Je pup zal na afloop moe en voldaan zijn en jij ook. Door de interactie tijdens een wandeling met oefeningen werk je ook weer aan een betere band én een gehoorzamere pup. Doen dus!

uitlaten van pup leuk maken

Meer leuke tips, weetjes en informatie met deze gratis app

Met de gratis Kwispelcoach app kun je een profiel aanmaken voor jouw puppy. Je krijgt informatie, leuke tips en weetjes die precies aansluiten bij de leeftijd van je pup. Je kunt mijlpalen bijhouden, foto’s, het gewicht, de grootte en notities bijhouden. Aan het einde van het jaar kun je een leuk filmpje downloaden met alle herinneringen van jullie eerste jaar samen!

Hier lees je meer over de Kwispelcoach
kwispelcoach app

Meer leuke onderwerpen voor jouw pup van 12 weken:

Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.