tips en trick voor honden en katten

Het belang van goede voeding

31 augustus 2022

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen hondenvoeding van tien euro en hondenvoeding van bijvoorbeeld zestig euro? Het is allemaal complete voeding toch? 

Het klopt dat alle voeding die in Nederland wordt verkocht moet voldoen aan bepaalde richtlijnen. Echter zegt dit weinig tot niets over de kwaliteit en de opneembaarheid van de gebruikte ingrediënten. Wist je bijvoorbeeld dat als je een leren schoen zou vermalen dit een prima analyse oplevert voor hondenvoeding? Gezond of goed opneembaar is het alleen niet.

Kijk bij een keuze van de brok niet alleen naar de prijs en de analyse, maar ook naar de gebruikte ingrediënten en de betrouwbaarheid van een merk. Je bent wat je eet en dit geldt ook voor je pup. Bezuinig dus niet op voeding voor je pup!

Waarom Smølke?

Je hond is hoofdzakelijk een carnivoor. Hij heeft dus dierlijk eiwit nodig en het liefst van een zo hoog mogelijke kwaliteit. De kwaliteit van een eiwit wordt bepaald door zowel het aminozuurpatroon als de biologische waarde. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en dus van het lichaam. Je hebt essentiële en niet essentiële aminozuren. Sommige hiervan kan het lichaam zelf aanmaken, andere zullen in de voeding aanwezig moeten zijn.

De biologische waarde van een eiwit wordt bepaald door de onderlinge verhouding van het gehalte aan essentiële aminozuren en de mate waarin het lichaam erover kan beschikken (de verteerbaarheid).

In al onze voedingen maken wij puur gebruik van hoogwaardige dierlijke eiwitbronnen zoals gevogeltevleesmeel, lamsvleesmeel en vismeel. Dit zijn allen dierlijke eiwitbronnen met een hoge biologische waarde. Er zijn voedingen die bijvoorbeeld verenmeel en vleesbeendermeel als dierlijke eiwitbron gebruiken. Verenmeel bevat net als gevogeltemeel een zeer hoog gehalte aan eiwit, echter zijn deze eiwitten veel slechter te verteren. Daarnaast bevatten deze dierlijke eiwitbronnen weinig (essentiële) aminozuren in tegenstelling tot bijvoorbeeld gevogeltevleesmeel.

Door het gebruik van verschillende dierlijke eiwitbronnen bevatten onze Smølke voedingen een gevarieerd aminozuurpatroon wat de gezondheid van je hond ten goede komt!

smolke puppy mini medium 3kg verpakking

Onderwerpen voor puppy’s van 7 maanden

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.