tips en trick voor honden en katten

Snuffeltuin honden

30 juni 2023

Denkwerk is geweldig voor honden! Het helpt hen te ontspannen en zorgt voor mentale stimulatie. Misschien ben je al regelmatig bezig met hersenwerk samen met je maatje en ben je op zoek naar iets nieuws? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat mentale stimulatie nieuw voor jullie is en hier meer over willen weten, lees dan hier meer over hersenwerk voor honden. Wij willen jullie graag meer vertellen over snuffeltuinen, je viervoeter zal het geweldig vinden!

Wat zijn snuffeltuinen?

Snuffeltuinen zijn speciale plekken waar jouw hond helemaal zichzelf kan zijn. Het is een plek waar jouw hond de kans krijgt om op zijn eigen tempo rond te snuffelen en zijn nieuwsgierigheid te prikkelen. Bij een hondenspeeltuin wordt vaak gezellig gespeeld met anderen honden. Bij de snuffeltuinen staat zoals de naam al zegt het snuffelen centraal 🙂

Geschikt voor elke hond!

Het voordeel van een snuffeltuin is dat het geschikt is voor alle viervoeters. Het maakt niet uit of je maatje wat verlegen is of wat minder goed los kan lopen. Snuffeltuinen zijn in natuurlijke omgevingen gevuld met interessante voorwerpen, structuren en planten. Hier kan je maatje zijn nieuwsgierigheid helemaal de vrije loop laten gaan!

voordelen snuffeltuinen

Locaties:

Snuffeltuinen worden steeds populairder in Nederland en België en komen op steeds meer plekken. Wij benoemen graag een paar mooie plekken waar jouw maatje ultiem kan snuffelen:

 • Snuffelbos Wolfhalla – ’t Loo-Oldebroek
  Op deze plek in de Veluwe met maar liefst 4000 m2 kan jouw maatje individueel naar hartenlust snuffelen en ontdekken.
 • Snuffeltuin Stamboom & Bastaard – Odiliapee
  Ontdek deze mooie snuffeltuin in Brabant. Met een oppervlakte van 1500 m2 gevuld met onder andere bloemen, bomen, struiken en een zandbak zal jouw maatje zich geen moment vervelen.
 • Snuffeltuin Sneupen – Noordwolde-Zuid
  Sneupen betekent in het Fries ‘vrij kunnen snuffelen’, dat kan zeker in deze mooie snuffeltuin van 525 m2. Met een geurige kruidentuin, verschillende bomen en struiken en diverse ondergronden zal jouw maatje ultiem kunnen snuffelen!
 • Snuffeltuin Scent – Genk
  Deze snuffeltuin in Genk is gericht op het gebruik van natuurlijke materialen om zo de zintuigen optimaal te kunnen prikkelen!

Wil je liever nu aan de slag met hersenwerk?

Gelukkig hoeft het maken van denkspelletjes voor je maatje helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zo is het maken van een Snuffelkleed ontzettend snel en simpel te maken! Het leuke is dat je er ook maar drie dingen voor nodig hebt om aan de slag te gaan. Benieuwd naar meer ideeën over hersenwerk en welke denkspelletjes je samen kunt doen? Lees dan snel hier verder.

Snuffelkleed hond

Heerlijk Smøllen

Maar mocht je toch nog even geduld hebben, dan hebben wij iets tofs om food en fun te combineren. Namelijk de Smølbox! In de Smølbox vind je naast lekkers ook een Smølmat. Zo kan je maatje food & fun combineren, want de Smølmat biedt je hond extra uitdaging tijdens het eten. En er is nog meer, maar soms is het gewoon leuker als een verrassing toch nog een beetje een verrassing blijft..

Bekijk snel alle Smølboxen
smolboxen-hond
Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 153 reviews.