tips en trick voor honden en katten

Sociale functie van je pup

1 september 2022

Jij bent heel belangrijk in het leven van je pup, maar wat betekent jouw pup voor jou? Het hebben van een hond is gezond! Waarschijnlijk wist je dit allang, maar wist je dat het ook wetenschappelijk is bewezen? Het hebben van een hond is van positieve invloed op je geestelijke als lichamelijke gezondheid.

Frisse lucht!

Ten eerste moet je natuurlijk naar buiten met je pup, lekker in beweging, frisse lucht! Daardoor vergeet je vaak te piekeren omdat je jouw aandacht bij je pup moet houden. Wanneer je op straat met je pup loopt of speelt zullen mensen je ook vaak aanspreken waardoor je meer sociale contacten op doet. Zeker voor wat onzekere en/of oudere mensen is dit een ideale gelegenheid om contact te leggen en dagelijks een praatje te maken.

Ook geeft het in huis hebben van een hond afleiding en vaak een gevoel van veiligheid. Daarnaast zorgt een hond ervoor dat mensen zich minder eenzaam voelen en hebben ze altijd ‘iemand’ om hun verhaal aan kwijt te kunnen. Wist je dat wanneer je een hond aait er een stofje vrijkomt in je hersenen dat je een gelukkig gevoel geeft? Dit stofje werkt stressverlagend waardoor ook je bloeddruk daalt en eventuele angstgevoelens afnemen. Daarnaast zou het hebben van een hond ook goed zijn voor de weerstand.

Kinderen en honden

Ook voor kinderen is het hebben van een hond heel gezond. Niet alleen om bovenstaande redenen, maar kinderen leren hierdoor bovendien verantwoordelijkheid en op het op een respectvolle manier omgaan met dieren en anderen. Daarnaast biedt een hond vaak een grote emotionele steun en troost wanneer het kind zich onbegrepen of verdrietig voelt.

Geef je pup dus maar snel een extra knuffel of ga lekker met hem naar buiten; het is immers goed voor je gezondheid!

Pup en baby met zonsondergang

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 141 reviews.