tips en trick voor honden en katten

Voer- en zoekspelletjes voor je pup

1 september 2022

Natuurlijk geniet je van die gezellige wandelingen en het samen ballen gooien, maar wist je dat voer- en zoekspelletjes voor pups net zo belangrijk zijn? Ze houden niet alleen je harige maatje bezig, maar stimuleren ook hun mentale en fysieke ontwikkeling. Het bedenken van oplossingen stimuleert niet alleen zijn denk- en leervermogen, ze vinden het vaak nog erg leuk ook! En het beste van alles? Een half uur met spelletjes bezig zijn is voor een puppy veel vermoeiender dan een half uur wandelen! Lees verder om te ontdekken hoe je jouw pup een geweldige tijd kunt bezorgen.

Zoekspelletjes voor je pup: brokjes zoeken

Begin met een eenvoudig, maar leuk spel. Leg wat brokjes op de grond en koppel hier een commando aan, zoals ‘zoek’. Als je merkt dat je pup steeds beter wordt, leg dan de brokjes op zowel zichtbare als wat moeilijkere plekken terwijl je pup in de buurt is. Als dit ook goed gaat, probeer dan de pup in een andere kamer te laten wachten terwijl jij onopvallend wat brokjes op verschillende plekken in de kamer verstopt. Geef je pup het aangeleerde commando, en zie hoe het speuren begint!

Tip: Verstop de brokjes in het begin niet te ver uit elkaar.

hersenwerk-aanleren

Balletje balletje

Dit leuke spel begint met twee plastic bekertjes en een brokje onder een van de bekertjes. Laat je maatje duidelijk zien waar het brokje zit. Geef vervolgens je pup het commando ‘zoek’ of ‘toe maar’. Als ze het snappen, daag ze dan uit door de bekertjes te verschuiven of meer bekertjes toe te voegen.

Waar is je speeltje?

Wissel je voer- en zoekspelletjes eens af met speelgoed speuren! Verstop het favoriete speeltje van je pup in huis, net zoals je brokjes zou verstoppen. Of ga naar buiten, waar het (hoge) gras een perfecte plek is om dit spel te spelen. Begeleid je pup de eerste paar keer, laat zien wat de bedoeling is en verstoppertje spelen met hun favoriete speeltje wordt al snel een leuk spel tussen jullie twee.

Food & Fun met de Smølmat

Met onze Smølmat wordt eten nóg leuker! Smeer een beetje Soft Paté op de Smølmat en je hond doet langer over zijn eten, heeft afwisseling in de manier van eten én je combineert food & fun! Onze Smølmatten vind je in de Smølboxen boordebol lekkers voor jouw maatje! De Smølboxen mét Smølmat zijn nu verkrijgbaar voor slechts € 12,99. Smøllen maar!

 

smolke smolmat hond

Waar ben ik?

Verstop jezelf in huis of in het bos als je pup even niet kijkt. Je pup zal leren om jou beter in de gaten te houden. Reageer blij en enthousiast als je pup jou weer heeft gevonden. Zo wordt spel en opvoeding één groot feest!

Tip: maak in het begin als je pup je nog niet vindt eens af en toe een geluidje om het hem makkelijker te maken. Zo blijft het spel leuk.

Lekker strooien

Een snelle en eenvoudige manier om hun eten te verstoppen in bijvoorbeeld het gras. Je maatje zal zijn neus moeten gebruiken om alle brokjes te vinden. Probeer het zelf en kijk hoeveel plezier jullie samen kunnen hebben!

DIY spelletjes

Naast alle leuke eerder genoemde spelletjes is het ook super leuk om zelf aan de slag te gaan. Maak bijvoorbeeld je eigen snuffelkleed. Super eenvoudig en gegarandeerd speelplezier! Een ander leuk spel is stofzuigen. Het klinkt misschien een beetje gek maar het werkt super eenvoudig.

Snuffelkleed hond

Op zoek naar nog meer leuke spelletjes voor jou en je pup?

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 153 reviews.