smolke-belofte-fit

Voer- en zoekspelletjes voor je pup

1 september 2022

Naast de basisoefeningen zijn er heel veel andere leuke spelletjes om samen te doen. Lekker wandelen met je pup of een balletje weggooien is natuurlijk heerlijk. Voor je pup is het echter ook goed om regelmatig geestelijk aan het werk te worden gezet. Het bedenken van oplossing stimuleert niet alleen zijn denk- en leervermogen, ze vinden het vaak nog erg leuk ook! Ook niet onbelangrijk: een half uur samen spelletjes doen is veel vermoeiender voor een hond dan een half uur wandelen!

Brokjes zoeken

Een simpel spelletje is om je pup te vragen te ‘blijven’ in een andere ruimte. Zonder dat je pup het kan zien verstop je dan op meerdere plaatsen in de kamer enkele brokjes. Maak het zeker in het begin niet te moeilijk! Geef je pup vervolgens het commando ‘vrij’ en het commando ‘zoek brokjes!’ en het feest kan beginnen!

Balletje balletje

Begin met twee plastic bekertjes en doe onder één van de bekertjes een brokje. Laat je pup dit duidelijk zien en zeg vervolgens ‘zoek’ of ‘toe maar’. Wanneer je pup het snapt kan je kijken of je pup het ook nog begrijpt als je hem onder het andere bekertje doet of als je de bekertjes verschuift. Wanneer ook dit goed gaat kan je natuurlijk het aantal bekertjes en het aantal keer verschuiven verhogen.

Waar is je speeltje?

Je kan ook het favoriete speeltje van je pup verstoppen. Je kan dit in huis doen op dezelfde manier als dat je de brokjes verstopt. Maar dit spelletje is ook leuk om buiten te spelen in het hoge gras! Laat je pup de eerste keren zien wat je doet voordat je hem vraagt om het speeltje te zoeken, zodra hij het doorheeft doe je dit natuurlijk uit het zicht.

9 mnd voer en zoekspelletjes

Knoop in je handdoek

Een goedkoop en leuk speeltje is een oude handdoek. Wanneer je hier enkele knopen inlegt kan je tussen de knopen brokjes verstoppen. Je zal zien dat je pup er, zeker in het begin, een behoorlijke tijd zoet mee zal zijn.

Waar ben ik?

Je kan natuurlijk ook jezelf verstoppen! Dit kan in huis, maar ook buiten in het bos. Wanneer je dit doet als je pup even niet oplet zal je zien dat je pup je voortaan beter in de gaten zal houden. Reageer blij en enthousiast als je pup je weer heeft gevonden; bij jou komen t betekent immers feest!

Lekker strooien

Een snel en makkelijk spelletje is om zijn voer uit te strooien in het gras of elders waar de hond zijn neus zal moeten gebruiken om alle brokjes te vinden. Niet alleen moet je hond zijn best doen, het zoeken naar eten stimuleert ook de eetlust bij kieskeurige hondjes. Probeer het maar eens! Zelf kan je waarschijnlijk nog veel meer spelletjes bedenken. Kijk voor andere leuke ideeën ook eens op de Facebookpagina van Hersenwerk voor Honden!

Lekker makkelijk

Er zijn ook tientallen kant-en-klare puzzels te koop! Zoals de puzzels van Nina Ottosson bijvoorbeeld.

Vergeet dit artikel niet te delen