tips en trick voor honden en katten

Hondenspel: stofzuigen

29 augustus 2022

Hondenspel: stofzuigen is de benaming voor een techniek waarbij je hond of kat lekkers, speelgoed of speurobjecten zoekt onder en tussen kleine voorwerpen. De ballenbak is hierbij het bekendste voorbeeld, maar je kan ook proppen papier gebruiken, wc-rolletjes, lege flesjes of blaadjes. Eigenlijk alles wat je kan bedenken is te gebruiken (zolang het veilig is natuurlijk!).

Voor wie is het hondenspel: stofzuigen?

Stofzuigen vinden alle honden leuk en is zowel geschikt voor de beginnende als de ervaren ‘Hersenwerker’. Wanneer je hond het snapt kan je hem dan ook heel gemakkelijk zijn dagelijkse maaltijd op deze manier geven; goedkoop en fun! Ook voor katten is stofzuigen een geschikt spel! Doordat katten doorgaans minder op geur werken is het wel handig het voor de kat overzichtelijk te houden en simpel te beginnen.

Wat heb je nodig voor dit hondenspel?

  • Kartonnen doos, afwasteil of andere plastic bak;
  • Proppen papier, lege flesjes, balletjes en/of lege wc-rolletjes;
  • Zijn eigen smakelijke Smølke brokjes!.

hondenspel stofzuigen

Even wennen?

Sommige honden en katten moeten wennen aan de verschillende materialen en voorwerpen. Het is dan ook verstandig om de puzzel langzaam op te bouwen. Doe eerst enkele brokjes en 1 voorwerp in de doos. Wanneer dit goed gaat kan je meerdere en verschillende voorwerpen gaan gebruiken. Let hierbij goed op je hond of kat: vind hij het nog wat spannend? Herhaal de oefening dan eerst nog een keer voordat je hem moeilijker maakt.

Wil je meer hondenspelletjes zien? Bekijk dan deze ook:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 110 reviews.