tips en trick voor honden en katten

Smøltentje maken: een leuke en simpele hondenpuzzel

29 augustus 2022

Smøltentje maken: een leuke en simpele hondenpuzzel. Deze puzzel is ook geschikt voor jonge pups. Deze hondenpuzzel is een leuke variatie op het hersenwerken voor je hond. Je kunt de puzzel simpel maken voor pups en ingewikkelder voor de volwassen honden om nog meer uitdaging te bieden.

Je hebt niet veel nodig om deze hondenpuzzel te maken en het kost je eigenlijk geen tijd. Het Smøltentje is dus snel en leuk te maken. Een simpele manier om je hond meer uitdaging én afwisseling te geven. De puzzel lijkt een beetje op een snuffelmat voor honden, maar met net een andere uitdaging. Je hond moet de brokjes vinden door het ‘tentje’ te doorzoeken op zijn heerlijke brokjes!

Ga jij een Smøltentje maken?

Wat heb je nodig voor het maken van een Smøltentje?

Wat zijn de stappen voor het maken van deze hondenpuzzel?

Stap 1: Vouw de handdoek een paar keer dubbel en maak in het midden een soort tentje, net als op de foto’s.

Vraag nu aan je pup om erbij te komen zitten (of staan) en leg een paar brokjes in het tentje. Geef toestemming aan je pup om te gaan zoeken en nodig hem uit om zijn neus onder de handdoek te steken. Als alle brokjes op zijn, ga je verder met stap 2.

hondenspel smoltentje

hondenspel smoltent vervolg

Stap 2: Maak nu het tentje steeds platter en leg daarna de brokjes steeds een klein stukje verder naar achteren.

Je hond kan het eerste zichtbare brokje pakken en daarna is het de bedoeling dat hij met zijn neus het tentje open duwt en de overige brokjes gaat vinden. Je kunt hem zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt.

Wil je het ingewikkelder maken? Leg dan al vanaf het begin bij het vouwen van het tentje al brokjes in de handdoek. Hij zal dan het hele tentje moeten uitrollen om alle brokjes te vinden. Start altijd simpel, zodat je hond het spelletje gaat snappen. Daarna kun je het zoeken steeds moeilijker maken.

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.