tips en trick voor honden en katten

Welke hondenpuzzels bestaan er?

29 augustus 2022

Hersenwerk voor honden is een goede manier om het brein van je hond te stimuleren. Maar welke hondenpuzzels bestaan er? Er zijn allerlei hondenpuzzels te koop. Wij hebben een samenvatting gemaakt van verschillende soorten uitdagende puzzels voor je hond om je op weg te helpen als je je hond met iets leuks wilt verrassen. Je hond kan er uren plezier aan beleven en zo houd je hem jong van geest.

Waar let je op bij hondenpuzzels?

Er is veel puzzelspeelgoed verkrijgbaar voor je hond. Niet alles is even veilig en ook als je zelf puzzels gaat maken, wil je op het volgende letten:

  • Onderdelen kunnen niet worden ingeslikt;
  • Scherpen randen en punten zijn gevaarlijk;
  • Let op eventuele giftige stoffen in het speelgoed.

Bestel je online? Bekijk altijd onafhankelijke reviews en let op goed op als je bestelt uit andere landen. Mogelijk worden daar andere regels gehanteerd als het gaat om kwaliteit en schadelijkheid voor je hond.

 

Hondenpuzzels en belonen

Veel van de hondenpuzzels zijn gericht op het belonen van de hond. Je verstopt bijvoorbeeld brokjes onder kommetjes of schuifluikjes. Sommige puzzels zijn zelfs in te stellen op verschillende moeilijkheidsgraden. Zo kun je het spel opbouwen voor je hond en beleven jullie samen maximaal plezier.

De ondergrond is ook belangrijk als je de hondenpuzzel aanbiedt, zodat deze niet verschuift als dit niet de bedoeling is van het hersenwerkspel. Een puzzel met rubberen dopjes aan de onderkant, voorkomt een hoop frustratie bij je vriendje.

Categorieën hondenpuzzels

Hondenpuzzels komen in allerlei vormen: ballen, doolhoven, snuffelmatten en zelfs complete bordspelen. Het materiaal verschilt ook

. Misschien ga je liever voor houten speelgoed of een stoffen speeltje. Je hond maakt bij brokjes als beloning gebruik van zijn neus, maar zet ook flink zijn hersens aan het werk! Er zijn puzzels die vooral te spelen zijn met de poten, snoet of neus of een combinatie van alles. Begin eenvoudig en zorg voor maximale fun. Fabrikanten van hondenpuzzels geven vaak ook aan bij de puzzels of ze bedoeld zijn voor een beginnende of gevorderde hersenwerker.

hersenwerk

Welke hondenpuzzels bestaan er?

Voerbal voor honden

Een speeltje dat vaak garant staat voor uren speelplezier is een voerbal voor je hond. De bal is gemaakt van rubber of kunststof en hierin verstop je wat lekkers. Door te spelen, met de poot te drukken of te rollen met de bal worden brokjes losgelaten. De bal gaat natuurlijk alle kanten op en zo wordt je hond ook lichamelijk uitgedaagd. Je kunt de bal ook zonder lekkers gebruiken, al kan het extra leuk zijn om de voerbal voor speciale momenten te houden; zodra er iets te snacken valt 😉

 

Kegels en kongs voor brokjes

Is jouw hond misschien nét iets te enthousiast bij het zien van een bal? Of heb je wat minder ruimte in huis? Overweeg dan een kegel of peervormige kong die minder rolbaar is. Het idee is hetzelfde als bij de voerbal. Een kong kan ook heerlijk zijn voor andere vormen van ontspanning. Het kauwen op dit rubberen speelgoeditem heeft vaak een rustgevende uitwerking op je hond. Ook hier geldt dat je goed op de kwaliteit moet letten! Giftige stoffen en los brokkelende stukjes rubber zijn nooit een goed idee.

Uitgebreidere hondenpuzzels

Voor de echte uitdaging kies je voor een uitgebreidere hondenpuzzel die eruit ziet als een bordspel voor honden. Draaischijfjes, kokers, drukknoppen… er komt van alles bij kijken. Vaak zijn deze puzzels goed op het niveau hersenwerk voor je hond af te stellen. Het is voor jou als baasje erg prettig als je de hondenpuzzel goed kunt reinigen met warm water en milde zeep. Lees ook de handleiding goed door om tot de beste ideeën voor jou en je hond te komen!

Ondanks dat het speelgoed speciaal voor je hond is, wil je altijd in de buurt blijven. Gelukkig is het ook heerlijk om je hond aan het werk te zien. Zo zet je zijn hersens op leukste en veiligste manier aan het werk.

Iets lekkers voor je viervoeter!

Smølke Soft Paté Beef is een verrukkelijke maaltijd met superfood ingrediënten en een heerlijk zachte bite. De perfecte verwennerij voor jouw hond! De combinatie van hoogwaardige rund en superfoods zoals hennepzaad en zalmolie maken deze soft patés een must have op het menu van iedere hond. Een heerlijke complete maaltijd voor de kleine hond en voor de grotere hond een smaakvol tussendoortje!

smolke hond soft pate beef

Wat vinden honden leuk om te doen?

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 149 reviews.