tips en trick voor honden en katten

Wat vinden honden leuk om te doen?

29 augustus 2022

Oké, laten we eerlijk zijn: er is bij veel honden geen groter plezier voor je hond dan een heerlijke snack of een portie voer. Maar ook zoals bij ons mensen kan het leven niet alleen uit eten bestaan. En is er zo veel meer leuks te doen voor hond en baasje. Ook zijn er honden die niet direct te paaien zijn met voer. Een band opbouwen met je hond doe je wanneer je een pup in huis neemt of een hond op latere leeftijd adopteert. Maar wat vinden honden leuk om te doen? Wij vertellen je wat honden leuk vinden en hoe je jullie band daarmee versterkt.

Samen uitgebreid wandelen

Beweging is belangrijk en betekent vaak ook extra plezier voor je hond. Samen uitgebreid wandelen is de ideale manier om een band met je hond op te bouwen. De frisse lucht, het bos of park in of heerlijk wandelen op het strand. Het is een uitje voor allebei en als je hond los kan lopen, kun je gelijk toetsen hoe goed hij naar je luistert. Onderweg is van alles leuks te ontdekken en is het misschien soms ook spannend. Zorg dat jij de veiligheid biedt die je hond nodig heeft.

Band opbouwen met je hond door trainingen

Wat vinden honden leuk

Veel baasjes beginnen met een puppytraining als zij een jonge hond een warm thuis geven. Maar er zijn nog veel meer trainingen die je als hond en baas kunt beoefenen om een band om te bouwen. Had je bijvoorbeeld al eens aan behendigheid (agility) of samen speuren gedacht? Ook hersenwerk is belangrijk voor je hond en hier kun je samen ook stappen in maken. Een lichamelijk en geestelijke gezonde hond, is een blije hond!

Speel- en knuffelmomenten met je hond

Ook als het weer het niet toelaat, wil je hond dolgraag even spelen. Dit is enorm goed voor jullie band en gaat verveling bij je hond tegen. Werk met beloningen als je hond iets goed doet. Die beloning kan naast brokjes, of iets anders lekkers, ook een stembeloning zijn. Er zijn ook honden die het heerlijk vinden om uitgebreid geborsteld of gemasseerd te worden. Dit verschilt per karakter van een hond, maar zolang je het maar koppelt aan iets fijns, kun je hier veel honden mee verblijden!

Sporten voor hond en baas

Eerder noemden we al behendigheid als training. Maar wist je dat je dit zelfs als sport kunt doen op internationaal niveau? Je kunt trainen voor het plezier als hobby en zelfs een band opbouwen met je hond door hier samen een sport van te maken. We geven je nog wat ideeën van sporten die je samen met je hond kunt doen:

Straffen werkt niet

Bij alles wat je samen met je hond doet, kun je beter niet straffen of boos worden. Je hond weet hier niet mee om te gaan en dat zal jullie band alleen maar verslechteren. Bekijk alles met een ‘happy baasjes’-bril. Zie je iets gebeuren bij je hond wat je graag ziet? Geef ‘m die extra knuffel of beloon hem met lieve woorden. Merk je toch ongewenst gedrag bij je hond? Probeer je hond eerst af te leiden of te stimuleren om ander gedrag te laten zien. Bij veel hondenscholen leer je ook het commando ‘nee’, waardoor je je hond zonder te straffen duidelijk kunt maken dat dit gedrag niet gewenst is. Werkt dit niet? Schakel dan een gedragsdeskundige in. Vaak zijn er tal van oplossingen en gaan jullie nog beter als team de toekomst in.

Kinderen, vreemden en onrust

Het karakter en eerdere ervaringen van een hond bepalen hoe hij wel of niet samengaat met kinderen, andere dieren en vreemden en onrust in huis. Als je hondenmaatje altijd een eigen rustige plek in huis heeft, geeft dat een gevoel van veiligheid aan je hond.

Bij vreemden en kinderen laat je je hond zo veel mogelijk zelf het initiatief nemen om het eerste contact te maken. Het is daarom ook fijn als jongere kinderen de hond met rust laten als hij in zijn mand ligt te slapen. De mand is zo het plekje van ontspanning. Spelen komt dan vaak op een ander moment weer!

Verwen je viervoeter!

Smølke Soft Paté Turkey is een verrukkelijke maaltijd met superfood ingrediënten en een heerlijk zachte bite. De perfecte verwennerij voor jouw hond! De combinatie van hoogwaardige kalkoen en superfoods zoals chiazaad en zalmolie maken deze soft patés een must have op het menu van iedere hond. Een heerlijke complete maaltijd voor de kleine hond en voor de grotere hond een smaakvol tussendoortje!

smolke hond soft pate turkey

Hoe zorg ik dat mijn hond graag naar mij luistert?

Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.