tips en trick voor honden en katten

Puzzelen met je pup

31 augustus 2022

Spelen met de bal, lekker wandelen, een trekspelletje doen; je pup vind het allemaal geweldig. Maar er zijn nog veel meer dingen die je met je pup zou kunnen doen! Zo zijn er bijvoorbeeld hondenpuzzels te koop of kan je heel makkelijk zelf hondenpuzzels maken. 

Hondenpuzzels

Er zijn verschillende merken op de markt die hondenpuzzels maken. Niet alleen gemakkelijk voor jou, maar vooral ook super leuk voor jou en je pup! Puzzelen laat je pup niet alleen zelfstandig nadenken en werken voor zijn eten, het is iets wat hij samen doet met jou. Door samen met je pup een puzzel te spelen versterk je ook nog eens de band met je pup.

Zorg wel dat je het spel rustig opbouwt zodat je pup niet gefrustreerd raak en laat hem stap voor stap zien wat de bedoeling is. De puzzels hebben vaak een moeilijkheidsgraad, begin dus het liefst met een simpele variant.

hersenwerk-voor-honden

Fleece-speeltjes maken

In de dierenspeciaalzaak kan je heel veel speeltjes kopen, je kan sommige echter ook zelf maken! Zo zijn er bijvoorbeeld workshops waarin je leert hoe je van fleece allerlei speeltjes en zelfs een riem leert maken voor je pup. Echter kan je jezelf de basis ook aanleren met behulp van beschrijvingen op internet en youtube. Super leuk voor jou en je pup!

Hersenwerk voor honden

Zelf kan je ook heel gemakkelijk zelf hondenpuzzels maken voor je pup met spullen die je gewoon in huis hebt. Denk maar eens aan ‘balletje balletje’ met omgekeerde bekers of een oude doos vol met wc-rollen waarin je zijn voer strooit. Dit principe voor ook wel ‘Hersenwerk’ genoemd. Klik hier voor meer hersenwerk ideeën!

Bekijk nog veel meer leuke spellen!

We hebben bij onze Smølke Fun categorie nog veel leuke ideeën voor je op een rijtje gezet!

Onderwerpen voor puppy’s van 6 maanden

Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.