tips en trick voor honden en katten

Uitlaatservice, thuisopvang of pension?

1 september 2022

Je hond kan niet altijd met je mee. Kies je in dat geval voor een uitlaatservice of opvang?

De meeste pups zullen wel eens één of meerdere dagen alleen moeten zijn, je moet werken of eens een dagje weg waarbij je pup niet mee kan. Waar kies je dan voor? Vraag je de buurvrouw om hem tussendoor uit te laten of laat je de uitlaatservice komen? Maar wat als je pup nog niet zo lang alleen thuis kan zijn? Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden. Naast je eigen familie en kennissenkring die misschien wel eens een keertje willen oppassen is er tegenwoordig ook een groot aanbod van verschillende particulieren en bedrijven die aanbieden om op je pup te passen of hem uit te laten als jij er niet bent.

Voorbeelden

  • Uitlaatservice
  • Dagopvang
  • Pension
  • Particuliere opvang thuis

Wat de voorkeur heeft is per persoon en per hond verschillend. Sommige honden vinden het geen probleem om in een kennel te zitten en tussendoor lekker met andere honden te spelen. Andere honden vinden dit juist weer verschrikkelijk en voelen zich prettiger in een rustig huis zonder andere dieren.

Kijk dus wat past bij jouw pup! Op sites als Marktplaats of Hondenoppasgezocht zijn vele adressen te vinden van zowel particulieren als bedrijven die zich aanbieden om op honden te passen. Dit kan variëren van enkele uurtjes bij jou thuis tot enkele weken elders. Ook is er leuk initiatief dat oudere mensen probeert te koppelen aan een oppashond via Oopoeh.

Zaken om over na te denken

  • Moet hij overdag in een hok of bench? Zo ja, voor hoe lang en zit hij dan alleen of met andere honden?
  • Wordt hij overdag wel eens alleen gelaten?
  • Zijn er ook andere honden of dieren aanwezig
  • Hoe vaak per dag wordt hij uitgelaten, hoe lang en waar?
  • Wat zijn de haal- en brengtijden?
  • Heeft de oppas/uitlaatservice ervaring met honden en hoe gaat hij/zij er mee om? Soms in zijn of haar manier geheel anders dan de jouwe, voel jij je daar prettig bij?

Uitlaatservice

In het geval van een uitlaatservice is het ook fijn om te weten hoe de bus er uit ziet, of de honden aparte hokken hebben in de bus en of er airco aanwezig is. Hoe lang zit jouw hond per dag in de bus, wordt hij als eerste of als laatste opgehaald? Binnen welke tijden vindt de wandeling plaats? Wat als het niet goed gaat met andere honden in de groep? Sommige uitlaatservices maken ook gebruik van een schriftje waarin ze laten weten hoe het die dag is gegaan. Houd er wel rekening mee dat ook uitlaatservices wel eens vakantie hebben (of ziek zijn!), in dat geval moet je dus een alternatief achter de hand hebben.

Thuisopvang

Voor veel honden is thuisopvang de prettigste optie. Zeker voor honden die erg aanhankelijk zijn of het vervelend vinden om alleen thuis te moeten blijven. Vaak is deze manier van opvang niet eens duurder dan een uitlaatservice of pension. In het gunstigste geval nemen ze jouw pup ook nog lekker mee naar het bos samen met hun eigen honden! Soms is het wel even zoeken voor je een goed adres hebt gevonden, maar voor bepaalde pups zeker de moeite waard.

Kennismaken

Ga altijd wel van te voren kijken en kennis maken zodat je niet op het laatste moment voor verrassingen komt te staan. Als je weg moet, moet je weg! Je wil dan uiteraard wel met een gerust hart je pup achterlaten.

Onderwerpen voor puppy’s van 8 maanden

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.