tips en trick voor honden en katten

Een blije pup!

30 augustus 2022

Als je een gezonde pup via een goede en verantwoorde fokker hebt gekregen is de kans groot dat je een vrolijke en blije pup in huis hebt gehaald. Aan de lichaamstaal van je pup kan je vaak al goed zien of hij lekker in zijn vel zit. Is hij levendig en actief maar ook ontspannen wanneer nodig? Hoe zorg je ervoor dat je pup vrolijk, blij en gezond blijft?

Tips voor een blije pup

  • Zorg dat hij zijn eigen, veilige en vertrouwde plekje heeft in huis. Dit kan een bench zijn maar ook een mand. Zorg dat niemand hem stoort als hij daar ligt.
  • Geef hem goede en gezonde voeding van hoge kwaliteit verdeelt over meerdere tijden per dag. Je bent immers wat je eet en voor een pup in de groei is goede voeding essentieel.

blije hond in het gras
  • Laat hem regelmatig uit en zorg dat je voldoende afwisseling brengt in de wandelingen. Geef je pup ook de kans om met regelmaat lekker los te lopen en te dollen met andere honden op het strand, in het bos of op de hei.
  • Zorg dat je pup naast voldoende lichaamsbeweging ook voldoende geestelijk wordt gestimuleerd. Dit kan door het volgende van een cursus maar ook door het doen van zoekspelletjes of puzzels. De gemakkelijkste manier om je pup aan het werk te zetten is om zijn maaltijd op een andere manier te geven dan in zijn voerbak. Dit kan door het in een alternatieve voerbak te doen die tegelijk een puzzel en een anti-schrok bak is, of door zijn voer in een voerspeeltje te doen of bijvoorbeeld uit te strooien in de tuin. Het kost weinig extra moeite en je pup zal je er dankbaar voor zijn!
  • Let er op dat als je pup groeit zijn tuigje (of eventueel halsband) goed blijft passen en nergens gaat knellen.Zelf vinden wij te kleine schoenen ook niet prettig toch?
  • Controleer regelmatig de vacht, oren en poten van je pup.Is de huid mooi roze, heeft hij geen last van losse haren, huidschilfers of  jeuk?
  • Bied je pup geborgenheid en veiligheid,wees altijd eerlijk, duidelijk en consequent naar je pup toe.
  • Laat je pup niet alleen als hij dit nog niet voldoende beheerst, bouw dit altijd rustig op en voorkom angst en stress. Verlatingsangst is makkelijker aangeleerd dan afgeleerd!

 

Belangrijk voor jou en je blije pup

Je eigen gemoedstoestand kan ook van invloed zijn op je pup, honden voelen immers feilloos de emoties aan van mensen en hebben onze lichaamstaal leren lezen. Houd hier dus rekening mee en ga bijvoorbeeld niet met je pup trainen als je zelf boos of gefrustreerd bent.

Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.