tips en trick voor honden en katten

Eén of twee kittens?

31 augustus 2022

Heb je één kitten of twijfel je nog of je nu beter één of twee kittens kunt nemen? Dan is dit artikel speciaal voor jou!

Familiedier

Katten zijn van nature heel sociale dieren. Onderzoek heeft uitgewezen dan wanneer er voldoende voedsel is katten de voorkeur geven aan het leven in een groep. Echter kunnen niet alle katten zomaar met elkaar samenleven, katten die dit niet gewend zijn of katten die geen familie zijn van elkaar zijn, zijn daarom soms juist liever alleen.

Twee kittens in het gras

Wanneer je een kitten alleen in huis haalt is dit voor hem heel onnatuurlijk, ze blijven normaal minstens vier maanden bij de moeder en hij en zijn broertjes en zusjes zullen slechts korte periodes door haar alleen worden gelaten wanneer zij op jacht gaat. Wanneer een kitten alleen zou moeten overleven in de natuur zou hij kansloos zijn! Sommige kittens kennen net als honden wel degelijk verlatingsangst. Zij gaan dan natuurlijk niet blaffen maar ontwikkelen bijvoorbeeld buikklachten of onzindelijkheid. Wanneer je met regelmaat van huis bent is het dus veel beter en prettiger voor je kitten wanneer hij een maatje heeft.

 

Verveeld of eenzaam?

Hoe merk je aan je kitten dat hij zich verveeld of alleen voelt? Sommige kittens gaan extra veel aandacht vragen of zoeken het gezelschap van buurtkatten op. Andere kittens worden juist futloos en slapen veel of gaan probleemgedrag vertonen zoals slopen om toch hun energie kwijt te kunnen. Spelen is daarom heel belangrijk. Een kat is immers een roofdier dat normaal een groot deel van de tijd bezig is met jagen, wanneer hij bijvoorbeeld binnen wordt gehouden zal je hier extra veel tijd in moeten investeren! Gelukkig is er momenteel veel verkrijgbaar om je kitten hierbij te helpen.

10 redenen om te kiezen voor twee kittens

  1. Één kitten kan zich eenzaam gaan voelen
  2. Één kitten kan een oudere kat terroriseren en compleet gek maken
  3. Je red twee kittens in plaats van één (wanneer ze uit een asiel komen)
  4. Twee kittens leren van elkaar en dus sneller
  5. Ze helpen elkaar hun energie kwijt te kunnen
  6. Minder gedragsproblemen met twee kittens
  7. Minder kieskeurig met hun voeding; wat de ander eet wil ik ook!
  8. Ze hebben altijd een slaap- en knuffelmaatje
  9. Ze hebben beiden een vriend voor het leven
  10. Twee kittens samen zijn geweldig leuk om naar te kijken

Onderwerpen voor kittens van 10 weken

Kwispelcoach : dé app voor het eerste jaar met jou kitten

Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 149 reviews.