tips en trick voor honden en katten

Een gezonde huid en vacht voor jouw hond of kat

1 september 2022

De huid of vacht van honden en katten geven al een klein inkijkje in de algehele gezondheid van je maatje.  Je kunt veel terug zien in de huid en vacht. Wanneer bijvoorbeeld de darmen overgevoelig zijn kun je dit vaak ook terug zien in een onrustige huid. Of wanneer er bijvoorbeeld niet voldoende essentiële vetzuren in de voeding zitten is de kans groot dat je hond of kat een doffe vacht krijgt.

Door de afwezigheid van bepaalde voedingsstoffen of juist het toevoegen van bepaalde ingrediënten kan voeding een gezonde huid en vacht ondersteunen en beïnvloeden. Hieronder vind je een paar belangrijke ingrediënten in honden- en kattenvoeding die van invloed zijn op een gezonde huid en vacht.

Uniek eiwitprofiel van Smølke

Honden en katten hebben sterke behoefte aan goede kwaliteit eiwitten. Sommige eiwitten hebben wel een verhoogd risico op allergische reacties bij gevoelige dieren. Rund is bijvoorbeeld een eiwitbron die een hoger risico geeft of allergische reacties. Om deze reden gebruiken we bij Smølke eiwitbronnen die een lager risico hebben op allergische reacties, namelijk kip, vis en lam.

Voor honden en katten die een eiwitallergie hebben of overgevoelig zijn voor bepaalde eiwitbronnen hebben we de Sensitive Duck en Sensitive Lamb voor de hond en Sensible brokjes voor de kat.  De eiwitten die in onze voedingen worden gebruikt zijn van hoge kwaliteit en zeer goed opneembaar voor je hond of kat.

Geen tarwegluten

Ook gluten kunnen bij honden en katten een allergische reactie veroorzaken. Vooral tarwegluten zijn vaak de boosdoeners. Andere gluten vormen een veel kleiner risico. Rijst en mais zijn bijvoorbeeld ingrediënten waar honden en katten in het algemeen nauwelijks gevoelig voor zijn.

Los van gluten komen we soms ook overgevoeligheid tegen voor kleurstoffen, conserveermiddelen en synthetische antioxidanten. Om deze reden gebruiken we bij Smølke géén tarwegluten of synthetische stoffen als kleurstoffen, conserveermiddelen of synthetische antioxidanten.

Omega 3 en 6 vetzuren

Het voorkomen van intoleranties en allergieën helpt al een boel om de huid en vacht van je hond of kat gezond te houden. Je kunt met voeding nog meer doen om de gezondheid te bevorderen. Omega 3 en 6 vetzuren zijn nutriënten die bijdragen aan een gezonde huid en vacht. Omega 3 vetzuren kunnen ontstekingen wegnemen en omega 6 vetzuren voeden de huidcellen en haarzakjes. De groei en stevigheid van huid en haarcellen wordt hierdoor gestimuleerd, wat zorgt voor een rustige gezonde huid en glanzende vacht.

Wij gebruiken omega 3 en 6 vetzuren in onze voedingen om een gezonde huid en vacht te ondersteunen.

Biotine

Biotine is één van de meest werkzame vitamines voor het krijgen van een gezonde huid en vacht. Biotine speelt een belangrijke rol bij de productie van vetzuren, waardoor de groei van het haar en ervoor zorgt dat de huid sneller kan herstellen. In onze voedingen is biotine toegevoegd om een gezonde huid en vacht voor je maatje te ondersteunen.

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.