tips en trick voor honden en katten

Spelen met je hond

30 augustus 2022

Je hebt net een flink uur met je hond gespeeld en zelf ben je bek af, maar je hond lijkt na een half uurtje alweer zin te hebben in nog zo’n spelletje! Wordt hij dan nooit moe? Spelen met je hond, het is meer dan alleen ‘maar’ een spelletje…

Waarom is spelen met je hond belangrijk?

Spelen met je hond heeft voor honden verschillende voordelen. Zo kan het de band tussen jou en je hond versterken.. Daarnaast komen honden door spelen ook aan hun lichaamsbeweging en biedt het ook geestelijke uitdaging. Onderling spelen tussen honden kan voor het plezier zijn maar heeft ook vaak een functie bij het bepalen van de rangorde. Op deze manier worden de onderlinge verhoudingen duidelijk.

Soorten spelletjes om te spelen met je hond

Er zijn veel soorten spelletjes die je met je hond kan spelen. Bekijk hieronder enkele voorbeelden:

Apporteren stimuleert het jachtinstinct van je hond. Je kunt een bal of een ander voorwerp gooien, welke je hond kan zoeken. Voor je hond is dit te vergelijken met het jagen op een prooi!

Zoekspelletjes stimuleren het jachtinstinct van je hond. Veel honden vinden het leuk om voorwerpen te zoeken met hun neus.

Hondenpuzzels geven je hond de mogelijkheid zich mentaal in te spannen. Er zijn een hoop hondenpuzzels die je kunt kopen, maar je kunt ook zelf spelletjes voor je hond bedenken.

Gehoorzaamheidsoefeningen zijn een goede manier om de band met de hond te versterken en daarnaast kan het in sommige situaties handig zijn dat je viervoeter een bepaald commando kent. Even wachten bij het oversteken of het leren loslaten van de bal bijvoorbeeld.

Zoek de balans in het spelen met je hond

Sommige viervoeters worden nogal enthousiast van het spelen en blijven maar doorgaan, zelfs als ze eigenlijk al moe zijn of het erg warm is buiten. Bij deze honden kan het nodig zijn om op een gegeven moment de rust op te zoeken. Even tot rust komen in de mand of op zijn favoriete chillplek.

hond speelt met bal

Spelletjes waarbij veel honden juist extra enthousiast worden zijn:

  • apporteren;
  • trekspelletjes;
  • zoekspelletjes;
  • gooien met de bal.

Er zijn ook activiteiten waar je hond rustiger van wordt. Deze activiteiten stimuleren de aanmaak van endorfine. Endorfine zorgt voor een rustig en ontspannen gevoel bij je hond.

Activiteiten waarvan veel honden rustiger worden zijn:

  • zwemmen;
  • joggen;
  • wandelen.

 

Een goede balans tussen de verschillende soorten activiteiten kan nooit kwaad. Op deze manier kunnen jullie samen plezier hebben, energie kwijtraken en ontspannen.

Spelen met een puppy

Spelen is een hele goede manier voor pups, vooral omdat ze in het begin nog niet zo lang mogen wandelen. Het zorgt voor uitdaging en houdt ze lekker bezig. Maar, we weten allemaal dat pups snel afgeleid kunnen zijn. Houd daarom de spelletjes in het begin kort en simpel. Als je pup geen aandacht meer heeft voor een speeltje kun je hem bij het spelletje betrekken door even de naam van de pup te noemen. Zo gaat de focus weer terug naar het spelletje. Deze aandacht kan je eventueel combineren met een lekkere beloning.

flostouw spelen hond

Pups moeten nog wel leren waar de grenzen van het spelen liggen. Wanneer de pup te enthousiast wordt of begint met bijten, stop dan meteen met het spel. Zo leert de pup dat dit gedrag vervelende gevolgen heeft. Wanneer je pup weer rustig is kun je verder gaan met het spel. Is het speelkwartiertje voorbij? Ruim dan het speeltje weer op. Zo blijft het speeltje interessant wanneer je het weer tevoorschijn haalt.

Voeding voor optimal growth

Puppy’s van grote rassen moeten flink groeien, maar willen ook kunnen spelen en de wereld om hen heen ontdekken. Smølke Puppy Maxi bevat daarom genoeg energie om te kunnen spelen en een optimale calcium/fosfor verhouding voor gedoseerde groei. Puppy’s van grote rassen groeien tot 14 maanden en de reuzerassen zelfs tot 18 maanden. Smølke Puppy Maxi zorgt ervoor dat ze in deze groeifase de juiste voedingsstoffen krijgen om groot en sterk te worden.  Met Smølke Puppy Maxi geef je jouw puppy gegarandeerd een goede start!

Een leuke manier om kennis te maken met de Puppy Maxi is met onze Smølbox! Niet direct een grote zak hoeven kopen, maar wel de brokjes én natvoer kunnen proberen. Ideaal! Pssst… met een verrassingscadeau voor je hond om het smøllen nóg leuker te maken! Heb je een kleinere of middelgrote pup? Dan hebben we de Smølbox Puppy Mini & Medium voor jullie. Smøllen maar!

Smølbox bekijken
smolke puppy maxi 3kg verpakking

Meer tips & tricks voor honden?

Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 149 reviews.