tips en trick voor honden en katten

Verzorging van de senior kat

1 september 2022

De oudere kat heeft vaak wat extra verzorging nodig. Bekijk hieronder waar je je kat mee kunt helpen op zijn oude dag.

Vachtverzorging senior kat

Naarmate de kat ouder wordt zijn ze vaak ook minder soepel. Om deze reden kunnen ze hun vacht minder goed schoon- en klitvrij houden, omdat ze niet meer goed bij alle plekken kunnen komen. Wanneer de vacht veel klitten heeft kan dit pijnlijk wanneer de kat beweegt. Help je kat door hem regelmatig te borstelen, zodat zijn vacht klitvrij blijft. Het ziet er niet alleen mooier uit, maar zorgt er vooral voor dat je kat vrij kan blijven bewegen.

Nagels knippen

Sommige oudere katten hebben er moeite mee om hun nagels kort te houden. Vaak doordat ze strammer worden en hierdoor moeite krijgen met krabben aan een boom of krabpaal. Zodra je de nagels hoort wanneer je kat loopt zijn ze al te lang. Knip de nagels regelmatig bij met een nagelschaartje voor katten. Deze speciale schaartjes voorkomen dat je in het leven van de nagel knipt.

Preventieve controles

De kans op gezondheidsklachten naarmate je kat ouder wordt neemt toe. Het is verstandig preventieve controles bij de dierenarts uit te laten voeren. Zo kun je beginnende gezondheidsklachten sneller behandelen. Dit kun je bijvoorbeeld 1x per jaar doen of vaker wanneer nodig.

Ook kun je dan meteen het gebit van je kat laten controleren, zodat je zeker weet dat hij nog sterke tanden heeft en zijn brokjes goed kan blijven eten.

Innerlijke verzorging met speciale senior voeding

Je wilt graag dat je kat vitaal en gezond oud kan worden. Met de juiste voeding kun je je senior ondersteunen. Er zijn voedingen beschikbaar die rekening houden met het spijsverteringsstelsel van de kat, omdat deze minder efficiënt werkt dan de jongere kat. Ook is het belangrijk dat de nieren extra ondersteuning krijgen door middel van de juiste voeding. Oudere katten hebben behoefte aan eiwitten die zorgen voor celopbouw en celherstel. Bij Smølke hebben we daarom de Smølke Senior ontwikkeld.

Gezondheidscheck

Het is verstandig om één keer per maand een gezondheidscheck bij je kat uit te voeren. Dit is heel simpel te doen en je zorgt er meteen voor dat je sneller op de hoogte bent van mogelijke veranderingen in de gezondheid van je kat!

Je kunt hier de gezondheidscheck bekijken

Oude kat in het gras

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 153 reviews.