tips en trick voor honden en katten

Vachtverzorging van je kitten

31 augustus 2022

In het begin heeft de vacht van je kitten nog weinig verzorging nodig, toch is het verstandig om hier al direct op jonge leeftijd mee te beginnen. Jong geleerd is oud gedaan!​

Borstelen

Wanneer je jouw kitten went aan borstelen op jonge leeftijd zal het wanneer hij ouder en sterker is een stuk makkelijker gaan. Begin met korte sessies en met een zachte borstel, beloon hem met wat lekkers als hij netjes blijft zitten. Kies vooral een rustig moment uit en dwing hem niet, je wil immers dat hij het prettig gaat vinden. Eindig daarom altijd met iets wat hij leuk vindt, bijvoorbeeld even samen spelen!

Borstelen doe je niet alleen om haar te verwijderen maar ook om dode huidcellen uit te borstelen, de huid te masseren en om de talg te verdelen over de vacht. Regelmatig borstelen voorkomt de vorming van haarballen, die voor verstopping kunnen zorgen. Bij langharige katten voorkomt het de vorming van klitten en bijkomende eventuele huidproblemen.

vacht verzorging kitten

Ogen, tanden, oren en nagels

Als je toch met je kitten bezig bent is het handig om hem meteen helemaal te controleren. Zijn de oogjes schoon en helder en zijn de nagels niet te lang? Ook het gebit en de oren kan je op dat moment direct even nakijken. Op die manier ben je er op tijd bij als er wel iets aan de hand is en levert het je kitten minder stress op wanneer hij moet worden behandeld met bijvoorbeeld oog- of oordruppels.

Niet bij alleen katten hoeven de nagels op latere leeftijd geknipt te worden, bij sommige is dit echter wel een noodzaak. Leer je kitten daarom dat je met een nagelknippertje in de buurt mag komen en dat dit niet eng is, maar juist leuk!

Meer leuke tips, weetjes en informatie met deze gratis app

Met de gratis Kwispelcoach app kun je een profiel aanmaken voor jouw kitten. Je krijgt informatie, leuke tips en weetjes die precies aansluiten bij de leeftijd van je kitten. Je kunt mijlpalen bijhouden, foto’s, het gewicht, de grootte en notities bijhouden. Aan het einde van het jaar kun je een leuk filmpje downloaden met alle herinneringen van jullie eerste jaar samen!

Hier lees je meer over de Kwispelcoach
Meer leuke tips, weetjes en informatie met deze gratis app

Kittenpakketje aanvragen

Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 141 reviews.