tips en trick voor honden en katten

Haarballen voorkomen met Smølke

1 september 2022

Katten houden zichzelf graag goed schoon. Dit doen ze door hun vacht schoon te likken.  De dode haren worden ingeslikt en kunnen niet door de kat verteerd worden. Katten kunnen de haren niet uitspugen doordat hun tong bedekt is met heel veel naar achter wijzende kleine weerhaakjes. De kat moet de haren dus wel doorslikken. Het hoeft geen problemen te geven, maar soms vormen de haren een haarbal in de maag en daar kan de kat last van hebben.

Hoe voorkom je haarballen?

Je kunt niet tegengaan dat katten haren binnen krijgen. Alle katten van jong tot oud en van gevoelig tot gesteriliseerd wassen zich en lopen dus ook het risico op de vorming van haarballen. Wel zien we dat langharige rassen extra gevoelig zijn voor het vormen van haarballen.

Voldoende vaak borstelen helpt het meest om haarballen te voorkomen. Verder kan voeding ook zeker een handje helpen. Daarom heeft Smølke in alle kattenvoedingen een speciale combinatie van natuurlijke vezels opgenomen om het afvoeren van haarballen in het spijsverteringskanaal te bevorderen. Zo worden de haren op een simpele manier door het lijf gevoerd als onderdeel van de spijsvertering. De vezels in onze voedingen zorgen ervoor dat de haren makkelijker door het darmstelsel worden geloodst. Ook is de combinatie met bietenpulp essentieel voor een optimale werking van de vezels.

Wanneer je Smølke voert en je je kat regelmatig borstelt, dan maak je het je kat zo makkelijk mogelijk en help je de vorming van haarballen voorkomen.

Gevolgen van haarballen

Mogelijke gevolgen van haarballen kunnen zijn:

  • moeilijker kunnen poepen
  • harde drollen met daarin haren
  • een droge en  stugge vacht
  • droog hoesten en kuchen (vooral na de maaltijden)
  • weinig interesse in eten
  • soms leidt het tot depressie en lusteloosheid

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.