tips en trick voor honden en katten

Tips om je hond te laten afvallen op een leuke én gezonde manier!

1 september 2022

Heeft je hond een iets te ‘gezellig’ gewicht? Dan kun je meerdere dingen doen om je hondenvriendje weer op een gezond gewicht te krijgen. Lees hier een aantal tips om je hond te laten afvallen op een leuke én gezonde manier! waar wacht je nog op?

Voeding

Een eerste logische stap is te kijken naar zijn voeding. Per soort voer kan de samenstelling en bijvoorbeeld het aandeel vet of calorieën heel verschillend zijn. Ieder soort voer kan dan ook een andere uitwerking op je hond hebben.

Ben je op zoek naar een voeding waarmee je je hond gezond kunt laten afvallen of op een net gewicht kunt houden? En dan ook nog eens een voeding waarbij je hond geen honger hoeft te hebben? Kijk dan eens naar onze Weight Control.

De Weight Control zit 20% lager in vet dan onze andere voedingen. Ook bevat de Weight Control een speciale mix aan vezels, waardoor je hond sneller een fijn verzadigd gevoel heeft. Zo kan hij toch afvallen zonder honger te hebben! Benieuwd naar ervaringen van andere mensen over onze voedingen en de Weight Control? Die vind je hier.

Tip: doe de brokjes in een speciale voerbal. Zo is je hond langer bezig met eten en hij heeft meteen iets leuks te doen!

smolke weight control 12kg verpakking

Jouw hond vrolijk én fit!

Naast dat je naar de voeding kunt kijken kun je samen leuke dingen ondernemen die ook helpen bij het afvallen:

  • Maak je wandeling steeds wat langer en actiever dan gebruikelijk;
  • Kies verschillende wandelgebieden om het wandelen voor jezelf én je hond leuk en afwisselend te houden;
  • Is je hond volwassen? Leer je hond dan om naast de fiets te lopen en ga gezellig samen fietsen! Let erop dat je het fietsen langzaam opbouwt en houd hierbij goed de conditie van je hond in de gaten. Zorg er altijd voor dat je hond niet te vermoeid raakt. Zo voorkom je overbelasting en blijft het voor je hond ook leuk om mee te gaan;
  • Kies een leuke hondensport. Er zijn verschillende sporten die je met je hond kunt doen die hem nog fitter zullen maken! Bekijk hier verschillende hondensporten;
  • Loop jij graag hard? Neem je (volwassen) hond dan mee tijdens jouw hardloop ronde. Bouw het wel rustig op en houdt de conditie van je hond in de gaten. Gezellig om samen te lopen én het is nog nuttig ook!

Met deze tips kun je er op een leuke én gezonde manier voor zorgen dat je hond weer fijn en fit in zijn velletje komt te zitten!

wandelen-met-hond

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 149 reviews.