tips en trick voor honden en katten

Vier de herfst met je hond

29 augustus 2022

Het is herfst. Ga jij met je hond voor een extralange herfstwandeling of kies je voor een andere herfstachtige activiteit zoals appels plukken of een herfsttrip plannen?

Vier de herfst met je hond

De herfst staat bekend om de mooie kleuren in de natuur. Het weer is wat frisser en het wordt eerder donker. Een perfecte tijd om samen met je hond binnen en buiten te genieten van dit seizoen. Natuurlijk is de herfst niet voor iedereen een pretje, maar door dit jaargetijde te vieren met je hond, zul je ontdekken dat je misschien toch nog tijd te kort komt. Wij geven je tips!

herfstwandeling

Herfstwandeling door het bos

Hond in de herfstbladeren

De herfst zorgt voor prachtige kleuren in het bos en alle gevallen bladeren zorgen ervoor dat jullie heerlijk kunnen struinen. Voor je hond betekent dit het opdoen van interessante en heerlijke nieuwe geuren en rennen door de bladeren. Voor de afwisseling kun je eens een nieuw gebied gaan verkennen. Zo kunnen jullie beide optimaal genieten van een fijne herfstwandeling! Misschien is één van deze gebieden een leuke optie voor jullie?

Plan een herfsttripje

De herfst is een ideale periode om er even tussenuit te gaan. En niets is leuker als je hondenvriendje ook mee kan! Er zijn veel hondvriendelijke accommodaties waar hij heerlijk mee op reis mag. Zo ontdekken jullie samen nieuwe gebieden, genieten jullie extra van elkaar en dat alles in deze bijzondere periode van het jaar. Kiezen jullie voor een bed & breakfast, yurt, glamping of tiny house?

De mooiste herfstfoto van je hond maken

De kleuren van de herfst lenen zich er enorm goed voor om fantastische foto’s van je hond te maken. Neem de tijd en zelfs met je mobiele telefoon kun je al de beste plaatjes schieten! Natuurlijk is een filter toegestaan om de kleuren extra van het scherm te laten spatten. Vergeet je je beste foto niet te delen op je social media? Als je #herfstsmolke gebruikt, kijken we graag mee en wie weet delen we je foto door op ons Instagram of Facebook account 😉

illustratie illustratie-rechts

Beachtime!

Yes, het is weer zover! Veel stranden die in de zomerperiode gesloten zijn voor honden zijn vanaf nu weer toegankelijk voor honden. Even samen uitwaaien op jullie favoriete strandje is een perfect uitje voor de herfst. Lekker naar het strand dus!

Beachtime!

Start een nieuwe workout met je hond

We gaan richting de winter en de feestdagen en daarom wil je op voorhand misschien jezelf trainen om goed in beweging te blijven. Kies een sportieve activiteit voor jou en je hond om jullie band nog meer te versterken en je hond ook in beweging te houden. Je kunt denken aan samen speurenagility trainen en nog veel meer leuks. Kies vooral de activiteit waar jullie samen als hond en baas veel plezier aan beleven!

Klaar voor kerst-accessoires

Kerst komt eraan en veel mensen versieren dan het huis. Het is misschien nog wat vroeg, maar ook van de voorpret kun je genieten. Ga jij op zoek naar die te gekke kerst-bandana of halsband met kerstlichtjes voor je hond? Je zult zien hoe je tijdens het uitlaten van je hond andere voorbijgangers een glimlach bezorgt rond de kerstperiode. Ook kun je op zoek gaan naar een leuk evenement voor je hond met een kerstthema, zoals een ‘beach clean up’-wandeling. Heerlijk wandelen en goed voor de natuur. Win-Win!

Nog een kleine tip

Naast dat de herfst veel moois te bieden heeft zijn er ook wat dingetjes waar je even extra op kunt letten voor je hond. In dit artikel van ‘risico’s in de herfst’ lees je wat je hond in de herfst beter niet mee naar huis kan nemen of op kan eten in de herfst.

Nog een kleine tip

Je hond verzorgen in de winter

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.