tips en trick voor honden en katten

Voer- en zoekspelletjes voor kittens

31 augustus 2022

Jouw kleine pluizige vriend verdient het allerbeste, en dat geldt zeker voor hoe ze hun maaltijden ervaren. Laten we samen ontdekken waarom voer- en zoekspelletjes van essentieel belang zijn voor het welzijn van jouw kitten.

Het natuurlijke gedrag van katten

Katten zijn geboren jagers. In het wild moeten ze hun voedsel zelf bemachtigen. Ze sluipen, bespringen, en vangen prooien om te overleven. Hoewel onze huisdieren hun eten netjes in een voerbakje krijgen, zit dat jachtinstinct nog diep van binnen. Veel dieren geven er de voorkeur aan om te werken voor hun eten, in plaats van het elke dag op een presenteerblaadje te krijgen. Als je meer wilt weten waar je kat op reageert tijdens het spelen is dit artikel zeker interessant.

 

Kittens jaagt op lieveheersbeestje

Waarom voer- en zoekspelletjes?

  • Mentale Uitdaging: Voer- en zoekspelletjes prikkelen het denkvermogen van jouw kitten. Het is een uitdaging om te bedenken hoe ze bij hun voedsel kunnen komen.
  • Natuurlijk Instinct: Deze spelletjes houden je pluizige vriend trouw aan hun natuurlijke instincten en zorgen voor een diepere voldoening.
  • Gewichtsbeheersing: Ze blijven actief, wat kan helpen bij het voorkomen van overgewicht.
  • Interactie en Plezier: Deze spelletjes brengen plezier en interactie in het leven van je kitten en versterkt jullie band.

Kant-en-klare spelletjes

Er zijn heel veel verschillende spelletjes voor je kat. Je kunt kant-en-klare voer- en zoekspelletjes vinden, zoals voerballen, activity boards, of puzzels die jij en je kitten samen kunnen verkennen. Deze spellen zijn herbruikbaar en houden je kitten geboeid. Je kunt zelfs op de tablet speciale spelletjes vinden waarbij ze e-visjes en muisjes kunnen vangen. Lees hier meer over de soorten kattenspeeltjes die er zijn.

Zelf voer- en zoekspelletjes maken

Voor de creatievelingen onder ons, zijn er tal van doe-het-zelf-opties met betaalbare materialen:

  • Voerdoos: Maak gaten in een kleine kartonnen doos waaruit je kitten brokjes moet ‘hengelen’. Een eenvoudig en betaalbaar spelletje.
  • Wasbolletjesbord: Lijm wasbolletjes op een stevige plaat en verstop brokjes in de bolletjes. Laat je kitten erin ‘hengelen’.
  • Wc-rolletjes Piramide: Plak meerdere wc-rolletjes aan elkaar en leg ze op hun zijkant. Je kitten kan via de openingen aan beide kanten naar de brokjes vissen. Ontdek hier nog meer leuke wc-rolspelletjes!
  • Waterpret: Vul een lage teil of krat met ongeveer 10 centimeter water en laat brokjes drijven voor je kitten om te vangen.
  • Brokjes schieten: Met de Smølbox kan je een heuse katapult maken! Zo kan je pluizebol heerlijk spelen en ondertussen smøllen. Benieuwd naar de katapult? Je vindt er hier alles over.

 

Meer weten over hoe je zelf kattenspeeltjes kan maken?
Lees er hier alles over

fun-met-wc-rollen-pyramide

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 141 reviews.